Ny farlig hashrygningstendens på vej til Danmark


Fremkomsten af E-cigaretter og Vapers har givet cannabis-rygere en ny metode til indhalering af cannabinoider uden at få den traditionelle og særdeles giftige røg i lungerne.

Det er en stigende amerikansk trend, som også er blevet mere udbredt blandt hashrygere herhjemme i Danmark.

Det er dog langt fra risikofrit med de nye metoder.

THC blandes med olierne i e-væsken og opvarmes under aerosolisering for at blive til damp. Men nogle oliedråber kan være tilbage, når væsken køler ned igen, og indånding af disse dråber kan forårsage åndedrætsproblemer og lungebetændelse.

Hvorfor olien kan være giftig, kan du læse mere om senere i artiklen.

E-cigaretter VS. Vaporizers til hashrygning

Vaporizers og e-cigaretter har eksisteret i længere tid, men de nye modeller – opbygget af såkaldte Mods – gør det nemt for brugeren at indtage sin cannabis hurtigt og diskret i det offentlige rum.

En Vaporizer fungerer på samme måde som en e-cigaret. Et genopladeligt batteri varmer et lille element, der igen fordamper e-væsken i enheden. I modsætning til e-cigaretter, bruger de fleste vaporizers imidlertid en tank til at holde e-væsken istedet for en patron og har samtidig flere Mods, som man kan udskifte.

Det er også derfor, at Vaporizers oftest er favorit blandt cannabisrygere.

Weed i din E-juice

En hurtig søgning på Google efter weed i e-juice, leder frem til et utal af sider, der kan “vejlede” om, hvordan man får THC i sin e-juice.

Nogle sider er forretninger som sælger CBD-olie, der allerede er klar til e-cigaretten eller vaporizeren. Andre er websites som cannabis-danmark, Hamppedia og Psychedelia står klar til at rådgive om brug og fordele ved at fordampe hasholie og opskrifter til, hvordan du får THC i din e-juice.

Man kan ikke bare smide sin klump hash i sin e-cigaret eller vaper med tanken om, at man så bliver skæv. Men på nettet kan du hurtigt finde en klar og udførlig opskrift til, hvordan du kan forvandle 4 gram hash til det, der svarer til omkring 20 joints. Det eneste, du behøver, er et brugt pizzatopping-glas fra Rema, lidt e-væske (uden nikotin) og dit eget komfur.

thc olie til e-cigaretter og vaporizers

Ikke uden konsekvenser

Den lette vej til disse hjemmeopskrifter, og den manglende kvalitetskontrol på markedet, er én af årsagerne til, at det er så potentielt farligt for især de unge mennesker, når man leger kemiker i sit eget hjem og bruger sin krop som laboratorierotte.

Nogle af de værste eksempler på dette har endda ført til adskillige lungesygdomme – og sågar dødsfald – i bl.a. USA, da væskerne har indeholdt højpotent THC blandet med eksempelvis e-vitamin, som har ført til forgiftning.

Den traditionelle Vaping-metode med at dampe på ren Marihuana-damp, som er blevet opvarmet af selve planten, er nu blevet erstattet af den nye trend, som ikke kun indeholder THC men også olie.

Ifølge forskere på området, ser det ud til, at når man fordamper disse olier indeholdende THC, så vil der ved forbrænding stadig være rester af disse olier, som kommer med ned i lungerne og derved skaber disse farlige forgiftninger.

Inhalerer du THC Vape Juice?

Som nævnt kan der være flere årsager til at man foretrækker THC Vape juice som sit rusmiddel, men de risici der er forbundet ved produktet bør oplyses til brugerne, hvis vi skal undgå lignende helbredsmæssige konsekvenser herhjemme, som dem vi ser fra USA.

Har du prøvet at Vape THC juice og har spørgsmål om dit forbrug, så kan du altid kontakte KABS Stjernevangtlf. 71 74 91 91.