Alkoholens rus uden tømmermænd

David Nutt, professor på Imperial College London, har opfundet en ny syntetisk alkohol, som er designet til at efterligne alle de positive sider af alkohol, men som ikke skader helbredet.

Af Rebecca Broholm-Little

Det lyder måske for godt til at være sandt, men med David Nutts nye ”Alcorel” kan man drikke sig fuld og få oplevelsen af at være afslappet, glad og festlig uden at skulle vågne op med hovedpine, kvalme og en tør mund morgenen efter.

”Vores produkt reducerer massivt alkoholens skadelige virkning, som tømmermænd, voldelig og urolig adfærd samt afhængighed,” forklarer David Nutt. Idéen bag David Nutts opfindelse er, at folk skal have et alternativ til alkohols skadelige virkninger:

”Et godt eksempel er, at mange mennesker har kvittet cigaretterne til fordel for E-cigaretter af sundhedsmæssige årsager. På samme måde, kan mange mennesker godt lide at drikke, men vil ikke skade dem selv. Med tiden kan jeg godt forestille mig, at det her kan udkonkurrere alkohol, men i første omgang, vil vi bare gerne have, at folk får et alternativ til alkohol. De skal have et valg.”

Det syntetiske alkohol ”Alcorel” er lige nu ved at blive bearbejdet og testet i England, og det kan tage op mod fem år på grund af komplekse regulativer. Så det er ikke til næste års julefrokost den syntetiske alkohol kan erstatte julebryggen.