Hjælp til pårørende tæt på alkoholmisbrug

Er du pårørende til én der drikker?
Der er hjælp at hente.

At være Pårørende

At være pårørende til en person med et problematisk alkoholforbrug kan føles som at balancere på en stram line højt over en cirkusmanege. Det kræver konstant opmærksomhed og energi at opretholde stabiliteten uden at miste fodfæstet. Det er hjerteskærende svært og fyldt med konstante dilemmaer. Som pårørende kan man opleve en følelse af magtesløshed og bekymring for ens kære, som de ønsker at hjælpe.

Forskning har vist, at det at være pårørende til personer med afhængighed ofte har negative konsekvenser for den pårørendes mentale helbred og livskvalitet. Det kan være udfordrende at søge hjælp og det kan føles ensomt, hvis man ikke har nogen at dele sine tanker med. Og frygten andres fordømmelse af valget om at blive ved den afhængige person, kan afholde den pårørende fra at betro sig til andre. Situationen er sjældent simpel, og der er mange grunde til, at man som pårørende vælger at blive, herunder bekymringen for den afhængige persons velbefindende.

Støtte til Pårørende

I KABS i Valby forstår vi, hvor ensomt og magtesløst det kan føles at være pårørende.

Som pårørende er du altid velkommen til at kontakte os via telefon eller mail, hvis du har brug for en rådgivende og vejledende samtale.

Derudover tilbyder vi et gruppeforløb til pårørende af personer med et problematisk forbrug af alkohol, uanset om din nærmeste er i behandling eller ej.

I denne gruppe kan du som pårørende møde andre der befinder sig i en lignende situation, samt tilegne dig strategier og redskaber der bidrager til at genoprette balancen i hverdagen.

Vil du høre mere eller tilmeldes gruppen? – ring til KABS:

RING OS OP

 

Om Gruppeforløbet

Gruppeforløbet tager udgangspunkt i metoden CRAFT, som står for Community Reinforcement Training.
CRAFT-metoden fokuserer på at styrke pårørendes egne redskaber og strategier, samtidig med at de bliver en støtte for den afhængige.
I gruppen arbejder vi med emner som livskvalitet, kommunikationstræning og strategier til at opbygge sunde relationer.

Studier i Danmark og udlandet har vist, at CRAFT er en effektiv metode til at forbedre pårørendes livskvalitet og samtidig støtte og motivere den afhængige til at søge behandling.
Sundhedsstyrelsen anbefaler CRAFT som et værktøj til at rådgive, vejlede og støtte pårørende til personer med problematisk alkoholforbrug.

Praktisk Information:

Gruppeforløbet består af 7 sessioner og ledes af behandlere, der er trænet i CRAFT-metoden. Før start i gruppen vil du som pårørende deltage i en forsamtale med en af gruppelederne, hvor forløbet introduceres og din aktuelle situation drøftes.

Gruppen rummer op til 10 pårørende, og der vil være løbende optag.

Hvor: Kirsten Walthers vej 2, 1. sal, 2500 Valby.
Hvornår: Mandage fra 16.00-18.30. Første gruppesession starter den 23. oktober 2023.
Tilmelding: Kontakt KABS i Valby på telefon 45 11 76 36 for tilmelding.

Vil du høre mere eller tilmeldes gruppen? – ring til KABS:

RING OS OP

 

Telefonen er åben på hverdage fra 9.00-14.00 og torsdage fra 9.00-16.00.
Tilmelding kan også ske via e-mail til kabs.city@glostrup.dk.