Bruger du stoffer?

Når du tager stoffer skal du kende risikoen

Du kender sikkert den gamle børneleg ”Ikke røre stregen” på fortovet eller på hinke-banen. Legen er sjov – lige indtil man rører stregen: Så er man ude og tilbage til start.

Når du tager stoffer skal du kende risikoen, og du skal kende de faresignaler som er forskellen på, hvem der styrer dit stofbrug – dig eller stofferne?

 

Stoffer kan deles i tre overordnede grupper alt efter hvilken type virkning de har:

 

Flere af stofferne er oprindeligt udviklet til medicinsk behandling, og der udvikles forsat mange varianter som led i behandling. Nogle stoffer er udvundet af planter fra naturen, og andre er udelukkende syntetisk fremstillet. Det er blot biologi & kemi.

 

Kend dit stof – kend din risiko

Når du tager stoffer leger du ”Ikke røre stregen” – med bind for øjnene! Du aner ikke, hvad du køber, hvor det er lavet (eller hvordan) og hvilke fyld-stoffer, der er blandet i.

For eksempel bliver ecstasy/MDMA ofte lavet på tilfældige hjemme-køkken-laboratorier – hvor du som køber kun kan håbe, at de dels har vasket hænder og dels ikke har fyldt tilfældige, halv-giftige stoffer i.

Du kan ikke være sikker på, hvordan et stof påvirker dig, fordi det aktive stof varierer fra gang til gang. Læs mere om hvordan de forskellige stoffer virker og få fakta om stoffer.


Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn