Heroin-behandling

Lægeordineret heroin kan være vejen væk fra et hektisk gadeliv

Heroin behandling er til personer som trods substitutionsbehandling forsat har et vedvarende stofbrug med illegal heroin.

Der er mange grunde til at søge om heroin behandling. Formålet er at erstatte et stofbrug af illegal heroin med ordineret heroin og samtidig tilbyde nogle sikre rammer hvori stoffet kan indtages.

Brugere i heroin behandling kan i samråd med lægen vælge forskellige kombinationer af heroin og metadon som passer den enkelte. Sågar på dagen!

Samtidig står vi klar med et omfattende sundhedstilbud og social behandling som passer med den lægelige behandling og dine ønsker.

Heroin behandling kan hjælpe dig videre uanset om du vil stabiliseres på lægeordineret heroin, trappe ned og videre i substitutions-behandling (metadon) eller helt stoppe med heroin.

Vi planlægger behandlingen sammen med dig, så den passer til dig og dine behov. Alle er forskellige og har brug for forskellig behandling.

Ring og få en snak eller aftal et besøg og hør, hvordan vi eventuelt kan hjælpe dig.

 

KABS Hvidovre ligger 200 m. fra Hvidovre Station og afdelingen har hjemme i hyggelige og lyse omgivelser på 1. sal.

Hvidovre-afdeling har speciale i heroin-afhængighed (opioider) og behandler med mange forskellige præparater såsom Subotex, Suboxone, Metadon, Contalgin og lægeordineret heroin.

 

Hvad kræver det at få heroin behandling

Heroin behandling fås både som tabletter og til injektion og begge former indtages på klinikken overvåget af en specialuddannet sygeplejerske. Vores sygeplejersker vejleder, rådgiver og støtter dig i din behandling.

For at få heroin behandling kræver det, at du:

– har været i misbrugs-behandling før og har afprøvet Buprenorfin og Metadon (såkaldt ”første- og andenvalg” i substitutions-behandling) uden at opnå den ønskede virkning/effekt

– ønsker at komme væk fra gade-heroin og de risici der er tilknyttet (risiko for urent stof, trusler om vold, kriminalitet)

– er påvirket af dit behov for heroin på din sundhed, økonomi og dit sociale liv

– ikke vil eller kan fixe mere

– du har et sidemisbrug, som du fixer

 

Henvisning til KABS fra egen læge, kommune eller misbrugscenter

For at få heroin behandling hos KABS skal du have en henvisning fra enten din egen læge, kommunen eller dit nuværende misbrugscenter. Så får du en tid hos KABS-lægen (forsamtale) og finder ud af, om heroinbehandling er en god mulighed for dig.

 

Hvordan foregår heroin behandlingen

Du kommer på klinikken hver dag og får udleveret din heroin. Heroinen skal tages på klinikken, hvor personalet doserer den, kan hjælpe dig og kan se, at du er OK.

Personalet kan hjælpe dig og har forskelligt udstyr til rådighed, som sikrer dig en god behandling under trygge forhold, fx er der en vene-scanner på klinikken, hvis det er svært at finde et godt sted at fixe.

Der er små båse, hvor du kan tage din heroin. Ved siden af er der et hvilerum, hvor alle skal sidde et kvarters tid og slappe af indtil personalet kan se, at du er OK og kan tage hjem igen.


Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kontakt og åbningstider

Ring og lav en aftale, så kan vi sammen se på dine muligheder og hvad du godt kunne tænke dig:

Ring 5132 2670

Telefonen er åben mellem kl. 9 – 15

 

E-mail: KABS.Hvidovre@Glostrup.dk

 

KABS Hvidovre ligger 200 m. fra Hvidovre Station og bus 132 og 22 kører lige til døren.

KABS Hvidovre
Hvidovrevej 80D, 1. sal
2610 Rødovre
Tlf: 4511 7575

Afdelingsleder: Camilla Arent

Hvidovre-afdelingen er åben på hverdage kl. 9-17.
Weekender åbent for medicin-behandling kl. 9-11 og 15-17.