FamilieVinklen

FamilieVinklen – tidlig og systematisk indsats til alle brugere med kontakt til børn u/18 år

KABS FamilieVinklen er et tilbud til nye brugere i KABS eller til dig, der måske allerede er tilknyttet én af KABS’ afdelinger og som har børn under 18 år, som du bor sammen med eller har kontakt med. Vi ved, at rusmidler berører hele familien og ikke kun dig, der bruger stoffer. Og netop det med børnene og hele familien er vores speciale.

 

Hvem er vi?

Vi er en mindre tværgående specialenhed med tre socialrådgivere, som hører under KABS Centerledelse. Vi har kontakt til alle KABS’ afdelinger og bliver tilknyttet alle ny-indskrevne brugere og de brugere, som ønsker familierådgivning.

Når du først er i behandling hos KABS, får du tilbudt en samtale med FamilieVinklen inden for den første måned. Det er et led i din udredning/undersøgelse af dit behandlingsbehov og er et tilbud til alle afdelingernes brugere (jf. Bekendtgørelse 430 af 30. april 2014).  I KABS tilbyder vi dig en helhedsorienteret indsats.

FamilieVinklen tilbyder god og sammenhængende hjælp til dig. Det kan være svært at overskue hvilke muligheder, rettigheder og pligter du har. Vi kan hjælpe dig med at få overblik på det hele.

Familierådgiveren undersøger sammen med dig, hvilke støttemuligheder der er for dig og eventuelt din familie i KABS eller i forhold til kommunen og andre steder. Vi ser på dig, dine behov og din generelle livssituation. Vi arbejder tæt sammen med dig om at finde frem til, hvad der er vigtigst for dig, hvad der er et problem og hvad du gerne vil have, at der skal ske. Vi søger sammen med dig at finde de løsninger, der passer bedst til dig.

FamilieVinklen tilbyder støtte, vejledning og rådgivning i forhold til mange områder, fx:

– Dig og dit parforhold

– Rusmidler og forældreskab

– Forældreskab og børn

– Forældremyndighed og samvær

– … og meget, meget mere

 

Rådgiverne bistår dig gerne, hvis du f.eks. ønsker støtte til møder med kommunen omkring dine børn, eller hvis du har brug for at genoptage samarbejdet, hvis det har været afbrudt.

 

Bekymring i forhold til børn

FamilieVinklen arbejder i feltet mellem at have tavshedspligt og så en lovgivning hvor vi har underretningspligt.  Det vil sige, at vi som socialrådgivere er pålagt en skærpet underretningspligt. Oplever vi en alvorlig bekymring i forhold til dit barn, så skal vi underrette din egen kommunes familieafdeling. Sådan er loven og det gælder for alle, som kommer i kontakt med børn under 18 år i deres arbejde (jf Serviceloven §153).

I FamilieVinklen ser vi at en underretning kan være en forældes adgang til at få vurderet om man har behov for støtte til sin familie. Familierådgiveren vil altid dele en eventuel bekymring med dig i forhold til dit barn.

Familierådgiveren deler ikke mundtlige eller skriftlige oplysninger med din kommune uden at du er informeret. Hvis det er relevant at dele information er du med i processen. Vi gennemgår papirerne sammen og du har mulighed for at kommentere og diskutere sagen. Og ønsker du det, støtter vi dig i kontakten til familieafdelingen.

Vi ser heldigvis mange gode forløb, hvor det lykkes at nå frem til brugernes egne mål med rådgivningen.

 

Gravid og brug for hjælp og støtte?

Er du gravid og har du brug for hjælp eller støtte, så kan FamilieVinklen hjælpe dig videre. Der kan være utroligt mange forhold, som gør dig usikker, ked af det eller forvirret. Vi kan hjælpe med at sikre dig grundig og ordentlig information om risikoen ved graviditet og stofbrug, og gør vores bedste for at hjælpe dig og dit barn til at få en god start sammen. Det kan være overvældende at skulle være forælder – også uden stofbrug. Graviditet sætter tit mange tanker i gang hos de vordende forældre og det kan være en helt naturlig del af graviditeten samtidig med at stofbrug kan komplicere andre ting.

Der er nogle gravide, som er usikre på, om de vil have barnet eller vil abortere. Det kan der være mange grunde til. Du skal ikke fortvivle. Vi kan hjælpe dig med at blive klogere på dig selv og din situation og de valg du skal træffe. Vi støtter dig uanset hvad du vælger.

 

Familierådgivning gennem graviditeten

Er du først blevet tilknyttet FamilieVinklen så følger familierådgiveren dig under hele din graviditet og støtter dig i at få den hjælp, du har brug for og med respekt for dine behov og dine ønsker.

Undervejs i graviditeten kan vi hjælpe dig med at få viden om- og overblik over:

– Hvilke rettigheder og pligter du har som gravid

– Hvilken hjælp du eventuelt kan få via kommunen

– Hvilke tilbud de forskellige hospitaler har til gravide med stofbrug

 


Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Hør mere om FamilieVinklen

Er du ikke i behandling i KABS er du også velkommen. Ring og få en uforpligtende snak og hør, om vi kan hjælpe dig på vej.

Ring 29 28 86 22

Mia Heick, Fagkonsulent og socialrådgiver.

Email: kabs@glostrup.dk