Døgnbehandling

De behandlingstilbud KABS har, er alle ambulante tilbud. Det er ikke altid nok.

I særlige tilfælde er det bedst at du kommer væk fra de vante rammer og i et intensivt behandlingstilbud på behandlingssteder hvor du også bor. Det hedder døgnbehandling.

Døgnbehandling foregår altid uden for KABS på eksterne behandlingssteder.

Døgnbehandling er godt men også meget intensivt og derfor gør vi rigtigt meget ud af at finde det rigtige behandlingssted ud fra dine ønsker og behandlingsbehov.

 

KABS hjælper med at finde det rigtige døgntilbud

KABS har uddannet en gruppe nøglepersoner, der har særlig viden om de forskellige dag- og døgnbehandlingssteder, vi samarbejder med.

Det betyder, at hver afdeling i KABS har 1- 2 socialrådgivere som er nøglepersoner og som har et særligt ansvar, som tovholder i forhold til den, der skal i døgnbehandling, kommunen og døgnbehandlingsstedet.

Døgnmedarbejderne er ansvarlige for at udarbejde indstillingen til kommunerne, følge op og fører tilsyn i den eksterne behandlingsperiode.

I nogle tilfælde er det også nøglepersonen, som sørge for den individuelle forberedelse til det eksterne behandlingsforløb.

KABS følger løbende op på dag- og døgnbehandlingssteder, for at sikre, at de lever op til gældende kvalitetskrav. Det handler bl.a. om behandlingsstedets ideologi, målgruppe, personalesammensætning og uddannelse, organisatoriske forhold, læge-/sundhedsfaglighed.

 

Døgnbehandling – her bor du en tid

Når du kommer i døgnbehandling opholder du dig på det valgte behandlingssted hele døgnet. Ofte er formålet med døgnbehandling at blive stoffri, men det kan også handle om stabilisering eller reducering af stofbruget, eller det kan handle om omsorgsbehandling.

Døgnbehandling er en intensiv behandlingsform og kan være relevant, hvis vores ambulante behandlingsmuligheder ikke er nok.

KABS samarbejder med en række eksterne samarbejdspartnere som tilbyder intensive behandlingsforløb, hvor målet kan variere fra stabilisering til stoffrihed. Du kan læse mere om de overordnede forskelle længere nede på siden.

 

Døgntilbud har forskellige behandlingstilgange

Døgn- og dagbehandlingsstederne er forskellige. De har forskellige tilbud, men er også forskellige i tilgang og speciale:

  • Socialpædagogiske/terapeutiske behandlingssteder
  • Minnesota inspirerede behandlingssteder
  • Specialbehandling, dvs. forhold og stedets fysiske rammer

Du kan altid ringe og få mere at vide om hvilke behandlingssteder KABS samarbejder med.

 


Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Vil du vide mere om døgnbehandling?

Få mere at vide om hvilke behandlingssteder KABS samarbejder med

Ring 45 11 75 00